Online scan

Om du har problem med din dator och tror att det beror på virus kan du ta reda på det genom att scanna online. Online scanning innebär att du kan scanna efter virus, trojaner, maskar och annan skadlig programvara direkt i din webbläsare och det är helt gratis. Här ska vi ge dig några tips på några bra onlinescanners som du kan använda dig av om du vill scanna online.

F-Secure Online Scanner

F-Secures online scanning både hittar och tar bort virus och spionprogram. Med ett klick laddar du ner den lilla programvaran som behövs för att utföra detta. F-Secure Online Scanner kan användas även om du använder ett annat antivirusprogram och F-Secures lilla programvara ligger inte kvar i datorn efter att du har scannat den. F-Secures online scanning är en av de bästa på nätet.

http://www.f-secure.com/sv/web/home_se/online-scanner

Symantec Security Check

Symantecs Security Check består av två olika online scanners: Virus Detection och Security Scan. Virus Detection scannar efter virus och trojaner och Security Scan kollar om din dator är tillräckligt skyddad mot hot. Symantecs Virus Detection är en mycket bra onlinescanner som hittar alla slags virus men observera att den inte scannar komprimerade filer.

http://security.symantec.com/sscv6/home.asp?langid=ie&venid=sym&plfid=21&pkj=QEFOBQSBKXIGLUGGZXE

Panda Active Scan

Pandas online scanning är mycket effektiv. Den är alltid uppdaterad med de senaste virusdefinitionerna och scannar efter alla slags hot, som till exempel virus, trojanska hästar, maskar och spionprogram. Med ett klick sätter du igång onlinescannern och den är lika bra på att hitta sabotageprogram som pandas ”riktiga” antivirusprogram. Om du vill scanna online kan vi varmt rekommendera Pandas online scanning.

http://www.pandasecurity.com/sweden/homeusers/solutions/activescan/