Gratis virusskydd

Antivirus är ett måste idag. Skydda dig själv och din dator med ett komplett säkerhetspaket med viruskydd, antispyware, brandvägg, föräldrakontroll, antispam och mycket mer!

Det finns en hel uppsjö av virusskydd på marknaden. Många är gratis, men man måste då vara medveten om att de endast skyddar mot virus, man behöver ofta komplettera med brandvägg och antispyware.

De gratis antivirusprogrammen erbjuder heller ingen support, och de flesta är på engelska.

Gratis antivirusprogrogram kan vara svårt att välja till din dator. Idag finns det flera olika gratis antivirusprogram och bara den som har läst på kan välja rätt. Då får man ett program som verkligen skyddar, istället för att bara ge en illusion av trygghet.

10-i-topp gratis antivirus

1. Panda har släppt ett gratis antivirusprogram som är väldigt enkelt att sköta. I princip kan du bara göra två saker, söka igenom hela datorn, eller bara delar av datorn. Det är precis detta vi gillar med programmet. Du kan ge detta program till din morfar och intuitivt kommer han förstå. Det Panda Cloud Antivirus saknar i funktion, kompenserar de lätt med användbarhet.

http://www.cloudantivirus.com/en/

2. AVGs gratisversion av deras antivirus är ett starkt program som levererar mycket. Gränssnittet är väldigt likt betalversionens. Dock är funktionaliteten väldigt skild mellan den betalda versionen och gratis versionen. AVG Anti-Virus Free Edition innehåller bara grundläggande skydd mot virus och spyware. Det är väldigt lättanvänt och extremt populärt.250 miljoner människor har laddat ner AVG Anti-Virus Free Edition. Detta gör AVG gratis antivirus världens mest nedladdade antivirus program.

http://free.avg.com/ww-en/download-avg-anti-virus-free

3. Avast! är ett annat gratis antivirusprogram som kommer från ett välkänt företag. Det har en väldigt stark antivirusmotor och är lätt att lära sig nya datavirus. Skanningen är väldigt snabb och byggd för både äldre såväl som moderna datorer En mycket trevlig detalj med Avast! är att det går att ändra utseendet på gränssnittet med skins. Detta program är i en svensk version.

http://www.avast.com/free-antivirus-download

4. Avira AntiVir Personal är ett gratis antivirus som är en nerbantad version av deras betalprogram. Ett väldigt enkelt program med ett simpelt gränssnitt och inte så avancerad funktionalitet. Nyligen blev programmet omgjort med många fördelar såsom snabbare skanningar och snyggare gränssnitt. Detta program är i en svensk version.

http://www.avira.com/en/index

5. BitDefender är en av de antivirus som jag tycker mest om. Dock verkar dom tappa rejält med ånga i gratisversionen. Den är utseendemässigt väldigt lik betalversionen men där tar likheterna slut. Trots att virusskanningen är lika kraftig som i betalversionen så saknas ett aktivt skydd och många andra komponenter som gör BitDefenders betalversion bland de bästa jag har prövat.

http://www.bitdefender.com/solutions/free.html

6. ClamWin är ett öppet-källkodsprogram och distributionen av öppen källkod gör att säkerhetshål och förbättringar ofta hittas. Det har en väldigt bra virusskanning och upptäcker många olika former av datavirus. ClamWin bygger in sig i Windows så du kan med ett högerklick skanna mappar och filer. Däremot saknar det många viktiga saker såsom spywareskydd och aktivt realtidsskydd. Däremot om man kombinerar ihop det med Winpooch som är ett gratis aktivt virusskydd, och ett gratis brandväggsprogram, så har man en helhetslösning som håller i längden!

En speciell fördel för ClamWin är att det får plats i en USB sticka, så har du ett virus i din dator som förhindrar att du kan installera ett antivirusprogram, då  är det bara att köra in USB-stickan och köra en scan för att få bort viruset!

http://www.clamwin.com/content/view/132/97/

7. Comodo är ett okänt företag i Sverige. Man skall dock inte oroa sig över det. Faktum är att det går att få Comodo på svenska. Det är relativt få gratis antivirusprogram som finns i svenska versioner. Det är hedervärt av Comodo. I Comodo finns det både brandvägg och antivirus. Man behöver dock inte ha bägge installerade. Du kan enkelt välja bort tex antivirus då man ej skall ha två antivirusprogram installerade i din dator.

http://personalfirewall.comodo.com/free-download.html

8. Rising Antivirus, ett antivirusföretag som har förstått det här med hot från många olika kanaler. De erbjuder dig skydd mot spyware, virus, trojaner, maskar osv. Dessutom kollar den igenom din inkorg efter oönskade objekt. Hjälper även till att skydda när du surfar på webben. Onekligen allt i ett.

http://download.cnet.com/Rising-Antivirus-Free-Edition/3000-2239_4-10674783.html

9. Nod32 Esets virusskydd, ett fullständigt skydd mot alla typer av hot så som adware, virus, phising och annat. Virusskyddet är mycket optimerat vilket gör att det inte tar upp onödigt mycket resurser från din dator.

http://www.eset.se

10. Microsoft har för inte så länge sedan släppt deras egna gratis virusskydd, som fungerar ganska bra enligt oss, vilket inte förvånar. Utöver det helfunktionella virusskyddet så har du även ett Anti-Spyware vilket  gör att du slipper ha flera olika program i bakgrunden. På tal om bakgrunden så arbetar Microsoft Security Essentials väldigt stilla och smidigt vilket gör att den inte behöver sluka alla kapacitet från din dator. Finns även i kommersiell version.

http://www.microsoft.com/downloads/sv-se/details.aspx?FamilyID=e1605e70-9649-4a87-8532-33d813687a7f