Adware

Adware är ett riktigt elände. Om du har fått Adware i din dator kan det strula till det ordentligt för din webbläsare. Det kan installera ett tillägg som du inte kan ta bort, ändra inställningen för vilken sökmotor du ska använda som du inte kan ändra på, det kan leda dig till sajter du inte vill besöka och ge dig oönskad reklam. Man skulle kunna säga att Adware är ett program som kidnappar din browser och det är ett program som inte är så lätt att få bort.

Om du har drabbats av Adware kan du antingen ta bort det manuellt eller ta bort det med ett Anti Adware-program. Även om det är mycket enklare att ta bort Adware med ett bra program vill vi på antiviruscentralen.se ändå först visa dig hur du kan ta bort Adware manuellt. Observera att exemplet gäller för Google Chrome.

Ta bort Adware manuellt

Hur du tar bort Adware beror på vilket Adware du har drabbats av, men normalt gör du såhär:

1. Öppna inställningarna för tillägg under ”inställningar” i Chrome. Kolla vad det eventuella oönskade tillägget som följde med Adwaret heter och kolla även vad den oönskade sökmotorn heter under ”hantera sökmotorer” i inställningarna. Gå till Windows avinstallerare och avinstallera de program som har samma namn, eller liknande namn som tillägget och sökmotorn.

2. Gå tillbaka till tilläggsinställningarna och bocka för den lilla rutan ”programerarläge” högst upp i högra hörnet. Nu kan du se vilket program-ID det oseriösa tillägget har. Kopiera det. Sök upp programmet ”reg edit” i Windows och öppna det. Klistra in program-ID:t i reg edits sökfunktion och klicka på sök. När registernyckeln/registernycklarna med ID:t dyker upp tar du bort dessa nycklar.

3. Starta om datorn. Nu borde ditt Adware vara borta. Om det inte är det bör du skaffa ett Anti Adware-program.

Gratis Anti Adware

Det smidigaste sättet att bli av med Adware är att ladda ner det grymt effektiva Anti Adware-programmet AdwCleaner. Det är ett mycket litet gratisprogram som du inte ens behöver installera för att kunna använda. När du har laddat ner AdwCleaner öppnar du programmet, skannar din dator med det, klickar på ”Delete” och startar om din dator. Svårare än så är det alltså inte ta bort Adware med AdwCleaner.

http://laddaner.idg.se/program/adwcleaner